1141675.jpg

Jälkkäriksi syötiin glögikakkua. Tein tälläistä jo viimevuonnakin.

Glögikakku

pohja:
n. 20 piparia
100g voita

täyte:

200g vaniljatuorejuustoa
1 prk flora vispiä
n. 1tl kanelia
n. 1 tl kardemummaa tai maun mukaan
½ dl sokeria
5 liivatelehteä

kiille:

2 dl laimennettavaa glögiä
1 dl vettä
5 liivatelehteä

Pohja: murenna piparit ja sekoita murut sulatetun rasvan joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä mausteet. Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä (tai glögiä) ja anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada seos piparipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

kiille: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna kattilassa glögi ja vesi kiehuvaksi ja lisää liivatteet. Jäähdytä ja kaada seos kakun päälle. VARMISTA, ETTÄ KAKKU ON HYYTYNYT ENNEN KIILTEEN LISÄÄMISTÄ: Anna hyytyä.