413580.jpg

Tämän kakun tein tätini tupareihin. Pohjana käytin tavallista kääretorttupohjaa, jonka kostutin Pirkka ace- hedelmäjuomalla. Hyvää kuulemma oli, itsekkin tykkäsin.

Aprikoosi-juustokakku

2 purkkia Piltti aprikoosisosetta

1 purkki Bona persikka-passionsosetta

2,5 dl flora vanillaa

200g vaniljatuorejuustoa

1 purkki (410/240g) aprikooseja sokeriliemessä (käytin vähän yli puolet kakkuun, loput koristeluun)

5 tl liivatejauhetta (tai 5 liivatelehteä)

Pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Vatkaa flora vanilla ja lisää joukkoon muut aineet, paitsi liivate. Sekoita kunnolla. Sekoita liivatejauhe (tai lehdet) tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana täytteeseen. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai mieluiten yön yli.

Tein kakun päälle vielä kiilteen:

1 purkki Piltti aprikoosisosetta

1 purkki bona persikka-passionsosetta

4 tl liivatejauhetta

Sekoita liivatejauhe tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada se sitten soseiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada kiille jo hyytyneen kakun päälle ja hyydytä vielä muutama tunti.