482402.jpg

Tein tälläsen kakun synttärilahjaksi tädilleni. Juhlat ovat tänään, mutta vietiin tämä jo eilen, kun tänään käynti olisi mennyt niin myöhäiseksi. Pohjana on tavallinen 5 munan sokerikakkupohja, jonka kostutin vadelmamehulla. Välistä löytyy vadelma- ja valkosuklaamoussea. Päälle tein kiilteen vadelmista ja hyytelösokerista. Reunoilla on flora vispiä, josta osa on värjätty punaisella elintarvikevärilla, sekä wiener nougat crushia. Pursottelut eivät ole mitenkään täydelliset, pitäisi harjoitella enemmän. Oon kuitenkin ihan tyytyväinen.

Kakku kannattaa koota irtopohjavuokaan ja hyydyttää jääkaapissa pari tuntia tai mieluiten yön yli.

Valkosuklaamousse

1 muna

130 g valkosuklaata

1,5 dl flora vispiä (tai kuohukermaa)

2 tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä)

(wiener nougat crushia)

Sulata valkosuklaa esim. vesihauteessa (itse käytin suklaan sulattajaa) ja vaahdota flora vispi. Erottele keltuainen valkuaisesta ja sekoita keltuainen sulaan suklaaseen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkosuklaa-keltuaisseos varovaisesti valkuaisvaahttoon. Kääntele myös flora vispi vaahto varovaisesti mukaan. Sulata liivate pieneen tilkaan vettä ja lisää se hieman jäähtyneenä mousseen.

Itse lisäsin mousseen vielä vähän wiener nougat crushia, joka antoi kivaa makua. Mousse on kyllä hyvää ihan sellaisenaankin.

Liivatteesta sen verran, että normaalisti olisin laittanut sitä enemmän, mutta miula oli jauhetta jäljellä vain 4 tl, enkä jaksanut lähteä kauppaan. Ihan hyvin täyte hyytyi tuollakin määrällä.

Vadelmamousse

3,5 dl pakastevadelmia (tuoreetkin tietysti käy)

1.5 dl flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl liivatejauhetta

½ dl sokeria (tai maun mukaan)

Sulata jäiset vadelmat ja mössää niitä vähän haarukalla. Varkaa flora vispi ja mausta sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat. Sulata liivate vesitilkkaan ja lisää hieman jäähtyneenä joukkoon.