540230.jpg

Avomiehellä oli vähän aikaa sitten nimipäivät, josta sain hyvän syyn kakun tekoon (ei meillä kyllä yleensä nimppareilla ole kakkua...) Otettiin tämä mukaan kun mentiin käymään siskollani ja mummollani kylässä.

Pohja on kääretorttulevystä leikattu, irtopohjavuoan kokoinen rinkula. Vuoan halkaisija oli 20 cm, joten tämä ei ole kauhean iso kakku. Valkosuklaa ei paljoa maistunut, se oikeastaan vain pehmensi sitruunan makua. Jos haluat, että suklaa maistuu enemmän, vähennä sitruunamehun määrää. Tämä oli kyllä oikeen hyvää näinkin, muutkin syöjät kehuivat makua.

Valkosuklaa-sitruunajuustokakku

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 purkki (2,5 dl) Flora vispiä

130g valkosuklaata

2 rkl raastettua sitruunan kuorta

½-1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan mehu

6 tl liivatejauhetta

Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sitruunan kuori. Sulata valkosuklaa ja lisää se vaahdon joukkoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatejauhe. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitruuna-liivateseos ohuena nauhana vaahtoon. Levitä täyte irtopohjavuossa olevan kääretorttupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai mieluiten yön yli.

Koristelin kakun sitruunaströsseleillä ja autokarkeista väänneillyillä ruusuilla, joiden ohjeen löysin Kaurislapsen blogista. Eihän noista kauhean hienoja tullut, mutta välttivät ihan hyvin tähän kakkuun.

Parempi kuva ruusuista:

540233.jpg