584125.jpg

Äiti ja mummo saivat tänään tälläisen kakun äitienpäivän kunniaksi. Teen varmaankin samanlaisen ylppäreihini sillä erolla, että päälle tulee kiille vadelmista ja hyytelösokerista.

Vadelmarahkakakku

5 munan kakkupohja, vadelmamehulla kostutettuna

täyte:

1 purkki maitorahkaa

1 purkki flora vispiä

n. 3 dl vadelmia

2 rkl vadelmahilloa

n ½ dl sokeria (en mitannut, mutta kai sitä suunnilleen tuon verran siihen meni)

1 tl vaniljasokeria

tilkka vadelmamehua

6 tl liivatejauhetta

päälle:

2 purkkia kuningatarsosetta (taisi olla piltin)

tilkka vettä

6 tl liivatejauhetta

Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja v. sokerilla. Lisää joukkoon rahka, hillo ja hieman soseutetut vadelmat. Sekoita hyvin. Sulata liivatejauhe tilkkaan vadelmamehua ja kaada seos ohuena nauhana muuhun täytteeseen. Täytä kakku irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Sulate liivatejauhe vesitilkkaan ja sekoita se kuningatarsoseeseen. Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Reunoilla sokerilla ja vaniliinisokerilla maustettua flora vispiä, jota meni noin 1 ½ purkkia.