606334.jpg

Äidin miesystävä oli viimeistä päivää töissä ja pyysi miuta tekemään kakun töihin vietäväksi. Pohja on tavallinen 5 munan kakkupohja ja välissä on kahta erilaista rahkaa sekä persikan ja banaanin paloja. Mausta en tiedä paljoon mitään, kun en kakkua päässyt itse maistelemaan, mutta kuppeja nuollessani tosesin täytteet ainankin ihan maukkaiksi. Päällä on persikkasiivuja ja sokerilla + vaniliinisokerilla maustettua flora vispiä, jolla kokeilin tollasta pursotusta. Ihan ok ekaksi yritykseksi miusta. Päälle olisi voinut laittaa kiilteen, mutta miula oli hyytelösokeri loppu, enkä jaksanut enää lähteä kauppaan.

Persikka-banaanikakku

5 munan kakkupohja leikattuna kolmeen osaan ja kostutettuna persikoiden sokeriliemellä

3 persikan puolikasta

1 iso banaani

rahka:

1 prk maitorahkaa

1 prk flora vispiä (itse käytin valion 20 % kevytvispiä, mutta se ei ainankaan miula vaahtoutunut kunnolla, joten suosittelen käyttämään ennemmin tuota floraa)

1 tl vaniljasokeria

sokeria maun mukaan

6 rkl liivatejauhetta

1. täytteeseen lisäksi:

2 prk persikka-banaani sosetta (oli joko pilttiä tai bonaa, en muista nyt kumpaa)

2. täytteeseen lisäksi:

1 iso banaani

päälle:

1 ½ prk flora vispiä

sokeria ja vaniliinisokeria maun mukaan

persikoita siivuina

Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, sokeri ja v. sokeri. Jaa rahka kahteen osaan ja sekoita toisen osan joukkoon persikka-banaanisose ja toiseen banaani muussattuna. Sulata liivatejauhe tilkkaan vettä ja jaa seos rahkoihin.

Pilko persikat pieniksi kuutioiksi ja viipaloi banaani. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja laita kostutetun kakkupohjan alimmainen osa vuokaan. Ripottele persikkakuutiot kakkupohjalle ja kaada päälle täyte 1. Nosta kakun keskiosa täytteen päälle ja lado siihen banaaniviipaleet ja kaada päälle täyte 2. Laita kakun päällimmäinen osa täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka yön yli. Koristele kakku vaahdotetulla flora vispillä ja persikkasiivuilla.