691478.jpg

Tämän kakuin tein kavereideni tullessa meille kahville. Oli oikein hyvää ja raikasta.

Mansika-valkosuklaajuustokakku

Pohjana tavallinen, sitruunamehu-vesiseoksella kostutettu kääretorttupohja, josta on leikattu irtopohjavuoan kokoinen pala.

täyte:

n. 2 dl mansikoita (itse käytin pakastettuja, mutta tuoreetkin käyvät oikein hyvin)

1 prk (2,5 dl) flora vispiä

1 prk (200 g) sunnuntai vanilja "tuorejuustoa"

130 g valkosuklaata

½-1 dl sokeria

5 liivatelehteä

½ dl vettä

2 rkl sitruunamehua

koristeluun:

tuoreita mansikoita

valkosuklaata

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Lusää joukkoon vaniljatuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja haarukalla mössätyt mansikat. Sulate liivate ½ dl veteen johon on lisätty sitruunamehu. Lisää liivatteet muihin aineksiin ja levitä kääretorttupohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna hyytyä muutama tunti tai mieluiten yön yli. Koristele kakku mansikoilla ja valkosuklaalastuilla.