tiistai, 26. kesäkuu 2007
Mansikka-valkosuklaajuustokakku
Tämän kakuin tein kavereideni tullessa meille kahville. Oli oikein hyvää ja raikasta.
Mansika-valkosuklaajuustokakku
Pohjana tavallinen, sitruunamehu-vesiseoksella kostutettu kääretorttupohja, josta on leikattu irtopohjavuoan kokoinen pala.
täyte:
n. 2 dl mansikoita (itse käytin pakastettuja, mutta tuoreetkin käyvät oikein hyvin)
1 prk (2,5 dl) flora vispiä
1 prk (200 g) sunnuntai vanilja "tuorejuustoa"
130 g valkosuklaata
½-1 dl sokeria
5 liivatelehteä
½ dl vettä
2 rkl sitruunamehua
koristeluun:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Lusää joukkoon vaniljatuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja haarukalla mössätyt mansikat. Sulate liivate ½ dl veteen johon on lisätty sitruunamehu. Lisää liivatteet muihin aineksiin ja levitä kääretorttupohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna hyytyä muutama tunti tai mieluiten yön yli. Koristele kakku mansikoilla ja valkosuklaalastuilla.
Kommentit