804239.jpg

Meille tuli 5. elokuuta 2 vuotta yhdessäoloa täyteen ja sen kunniaksi tein pienen kakun. Hyvää oli. Koriste on marsipaania. Sen tein jo aikaisemmin.

Minttukrokanttikakku

pohja:

8 kappaletta lidlin suklaatäytekeksejä (nimeä en muista, mutta paketissa on prinsessan kuva. Yritän muistaa selvittää myöhemmin nimen)

50 g voita tai margariinia

täyte:

1 levy maraboun minttukrokanttisuklaata

1 prk flora vispiä

½ dl sokeria

ripaus vaniljasokeria

200g maustamatonta tuorejuustoa

7 tl liivatejauhetta


Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun rasvaan. Painene seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin. Valmista täyte.

Sulata suklaa ja vatkaa flora vispi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto vaahtoon. mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää sula suklaa varovasti sekaan. Sulata liivatejauhe tilkaaan vettä ja kaada seos vaahtoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti tai mieluiten yön yli.