856335.jpg

Yhdistetty synttäri- ja lomanpäättymiskakku. Tänään täytin 19v ja huomenna alkaa koulu. Tää kakku on tosi hyvää, ainaskii mie tykkäsin.

Pohja:

3 munaa

1 ½ dl sokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

täyte:

1 prk (2,5 dl) flora vispiä

200g vanilja tuorejuustoa

½ dl sokeria

130g valkosuklaata

1½ dl wienernougat crushia

6 liivatelehteä

kiille:

300 g pakastevadelmia

1 dl hyytelösokeria (dansukker)

2 dl vettä

(ripaus punaista elintarvikeväriä)

Pohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Kumoa pohja heti uunista ottamisen jälkeen leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Pohjan jäähdyttyä paina siihen irtopohjavuoan reunoilla renkula, jonka mukaan leikkaat oikean kokoisen pohjan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja laita kakkupohja sen pohjalle. (hirveesti pohja-sanaa, mutten jaksa miettiä muutakaan)

Täyte: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon tuorejuusto, sokeri ja wienernougat crush. Sulata valkosuklaa ja lisää sekin mukaan. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita seos varovasti täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti tai mieluiten yön yli.

Kiille: Katso, että kakku on hyytynyt, ennenkuin alat koristella sitä. Asettele jäiset vadelmat kakun pinnalle haluamallasi tavalla. Kiehauta vesi (sekoita halutessasi joukkoon hieman punaista elintarvikeväriä) kattilassa ja lisää sitten hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos uudelleen ja anna jäähtyä 2 minuuttia. Levitä se sitten lusikalla tasaisesti marjojen päälle. Anna kakun olla jääkaapissa vielä jonkin aikaa ennen tarjoilua. HUOM. Jos käytät muuta hyytelösokeria kuin dansukkerin, tarkista vesimäärä pakkauksesta.