931425.jpg

Kokeilin ekaa kertaa elämässäni tehdä ohrattoa. Hyväähän se oli, tosin ohjeen mukainen vesimäärä oli mielestäni liian suuri. Ohje siis mukailtu Myllyn Paras esikypsytettyjen rikottujen ohrasuurimoiden- paketissa olleesta ohjeesta.

Broileri-ohratto 6-8:lle

2 rkl öljyä

400g broilerin hunajamarinoituja fileesuikaleita

100g sipulikuutioita (pakaste)

3 valkosipulinkynttä

2 ½ dl Myllyn Paras Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita

1 litra vettä (uskoisin että n. 8 dl riittä, mielestäni litra oli vähän liikaa)

1 kasvis- tai kanaliemikuutio

200g herne-maissi-paprikaa

aromisuolaa, mustapippuria rouhittuna

Ruskista broiskusuikaleet ja sipulikuutiot öljyssä. Siirrä ne pataan tai kattilaan. Lisää joukkoon pilkotut valkosipulinkynnet, ohrasuurimot, vesi ja mausteet. Kun vesi on kiehehtanut, anna kypsyä vielä n. 15 min. Lisää he-ma-pa ja jatka kypsennystä n. 5 min kunnes vesi imeytyy suutimoihin.