924729.jpg

Näiden nyyttien ohjeen löysin Maittavat Uuniruoat-kirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa oli kesäkurpitsaa, mutta koska en pidä siitä, korvasin sen paprikalla. Ohjeessa ei myöskään ollut yhtään suolaa, mutta itse kyllä ripottelin sitä pinnalle vähän. Kannattaa maustaa nämä ihan kunnolla, tai marinoida broiskut, sillä muuten tästä tulee aika mautonta. Myös paistoaika oli ohjeessa mielestäni liian pieni ja pidinkin näitä n. 15 kauemmin uunissa. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje:

Broilerinyytit

1 rkl oliiviöljyä voiteluun

6 nahatonta broilerinfileetä

150g mozzarellaa viipaloituna

500g viipaloitua kesäkurpitsaa (korvasin paprikalla)

6 viipaloitua isoa tomaattia

1 nippu tuoretta basilikaa tai oreganoa (käytin basilikaa)

pippuria

suolaa (ei ollut ohjeessa, mutta kehotan kyllä laittamaan edes vähäsen)


Leikkaa foliosta kuusi n. 25 sm leveää neliötä. Voitele neliöt kevyesti öljyllä. Annostele kesäkurpitsat (tai paprikat) ja tomaatit neliöille ja ripottele päälle pippuria. Tee broiskupaloihin 3-4 viiltoa ja työnnä niihin mozzarellasiivut. Laita broilerit kasvisten päälle (ripottele pinnalle hieman suolaa ja pippuria) ja kääri foliot niiden ympärille. Sulje nyyttien reunat. Paista nyyttejä leivinpaperilla suojetulla pellillä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (itse pidin näitä uunissa n. 45 minuuttia) Tarjoa riisin tai pastan kanssa.