1061417.jpg

Tein isänpäiväksi hyydytettyä suklaakakkua. Iskä ei itse mitään toiveita kakun suhteen sanonut, mutta pikkusiskot vaativat suklaista hyydykekakkua.

Kahden suklaan kakku

pohjaksi kaakaojauheella maustettu kääretorttupohja. Leikkaa pohjasta irtopohjavuoan kokoinen ympyrä ja aseta se vuoan pohjalle.

täyte 1

1 prk (2,5dl) flora vispiä

½ prk (100g) maustamatonta tuorejuustoa

100g maitosuklaata sulatettuna

ripaus sokeria ja vaniliinisokeria

4 liivatelehteä ja tilkka vettä

täyte 2:

sama, kuin täyte 1, mutta maitosuklaa korvattu valkoisella suklaalla.

Kummankin täytteen valmistus: Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatka kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri, vaniliinisokeri ja tuorejuusto. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä hetki. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.

Kaada pohjan päälle ensin maitosuklaatäyte ja sen jälkeen valkosuklaatäyte. Sotke tikulla, haarukalla tjms. pintaan kuvioita, jolloin pinta näyttää marmoroidulta. Anna hyytyä muutama tunti tai mieluiten yön yli.