1112805.jpg

Itsenäisyyspäivän kunniaksi kakkua. Tästä tulikin aika erikoisen näköinen... Heitin mustikkatäytteeseen hieman sinistä elintarvikeväriä, jonka vuoksi tuosta tuli noin hassu. Pinnan oli tarkoitus olla marmoroitu, mutta ei tuosta oikeen sellainen tullut. Myös tuon koristeen tuohon aikani kuluksi näpersin.

Phjana tavallinen kääretorttupohja.

Valkosuklaa-mustikkakakku.

1 prk flora vispiä

200g rahkaa

100g valkosuklaata sulatettuna

100-200g mustikoita sulatettuna (itse käytin tuon 200g joka oli aika reilusti. 100g riittää varmasti myös)

6 liivatelehteä

sokeria ja vaniliinisokeria maun mukaan

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon rahka. Jaa seos kahteen astiaan ja sekoita toiseen sulatettu valkosuklaa ja toiseen mustikat. Mausta sokerilla ja v.sokerilla. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vattä ja jaa seos molempiin täytteisiin. Kaada täytteet irtopohjavuokaan kääretorttulevyn päälle ja sekoittele tikulla, jolloin pintaan pitäisi tulla marmoroidun näköinen kuvio (miula tää ei oikeen onnistunut). Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli.

Tässä vielä kuvaa koristeesta. Ruusu meni totaalisen pieleen.

1112804.jpg