1399848.jpg

Alkuruoaksi tarjosin vihreää salaattia, jonka päälle ripottelin oliiviöljyä, sitruunamehua ja mustapippuria.

1399849.jpg

Sitruunaboileri

n. 400g maustamattomia broilerin fileepihvejä

marinadi:
1 sitruunan kuori ja mehu

3/4 dl oliiviöljyä

2 tl suolaa

1 rkl kuivattua rosmariinia

1 viipaloitu valkosipulinkynsi

ripaus mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset ja lisää broilerit joukkoon. Peitä astia kannella tai kelmulla ja anna marinoitua yön yli.Paista fileet 225 asteisessa uunissa noin 20-30min.

HUOM: Broileri on todella sitruunaista, joten jos et älyttömästi sitruunasta tykkää, vähennä mehun määrää. Minusta tämä oli todella hyvää näinkin.

Paistetun riisin tein näin:
Keitin ensin riisin kypsäks ja heitin sen sen jälkeen pannulle rasvatilkan ja sipulikuutioiden kanssa .Paistelin vähän aikaa, maustoin aromisuolalla ja mustapippurilla ja lisäsin sitten joukkoon 2 kananmunaa, jotka sotkin joukkoon. annoin munien vähän hyytyä ja hakkasin koko sössön sitten "muusiksi". Kuulostaa epämääräiseltä, mutta hyvää oli.

Sweer chili-kastekkeen heitin ihan päästä, enkä muistakkaan, mitä siinä tarkalleen oli...Tässä ohje kuitenkin sinne päin...

n.2 dl vettä

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl kevyttä kasvisrasvasekoitetta

§ dl sitruunamehua

½ kasvisliemikuutiota

3 rkl sweet chili-kastiketta

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista.. Kaada joukkoon vettä sen verran, että kastikkeesta tulee aika paksua . Lisää ruokakerma, sweet chili-kastike, sitruunamehu sekä liemikuutio ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.