sunnuntai, 23. maaliskuu 2008
Pääsiäispäivän ateria (Sitruunabroileria, paistettua riisiä ja sweet chili- kastiketta)
Alkuruoaksi tarjosin vihreää salaattia, jonka päälle ripottelin oliiviöljyä, sitruunamehua ja mustapippuria.
Sitruunaboileri
n. 400g maustamattomia broilerin fileepihvejä
marinadi:
1 sitruunan kuori ja mehu
3/4 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 rkl kuivattua rosmariinia
1 viipaloitu valkosipulinkynsi
ripaus mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset ja lisää broilerit joukkoon. Peitä astia kannella tai kelmulla ja anna marinoitua yön yli.Paista fileet 225 asteisessa uunissa noin 20-30min.
HUOM: Broileri on todella sitruunaista, joten jos et älyttömästi sitruunasta tykkää, vähennä mehun määrää. Minusta tämä oli todella hyvää näinkin.
Paistetun riisin tein näin:
Keitin ensin riisin kypsäks ja heitin sen sen jälkeen pannulle rasvatilkan ja sipulikuutioiden kanssa .Paistelin vähän aikaa, maustoin aromisuolalla ja mustapippurilla ja lisäsin sitten joukkoon 2 kananmunaa, jotka sotkin joukkoon. annoin munien vähän hyytyä ja hakkasin koko sössön sitten "muusiksi". Kuulostaa epämääräiseltä, mutta hyvää oli.
Sweer chili-kastekkeen heitin ihan päästä, enkä muistakkaan, mitä siinä tarkalleen oli...Tässä ohje kuitenkin sinne päin...
n.2 dl vettä
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kevyttä kasvisrasvasekoitetta
§ dl sitruunamehua
½ kasvisliemikuutiota
3 rkl sweet chili-kastiketta
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista.. Kaada joukkoon vettä sen verran, että kastikkeesta tulee aika paksua . Lisää ruokakerma, sweet chili-kastike, sitruunamehu sekä liemikuutio ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.
Kommentit