
Juhlittiin kavereitten kanssa viime viikolla koulun loppumista tältä keväältä ja tein silloin meille syötäväksi tälläistä. Oli namia.
Valkosuklaa-persikkajuustokakku
Pohja:
200g digestivekeksejä
100 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
1 purkki flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata sulatettuna
6 liivatelehteä
Päälle:
2 purkkia persikkasosetta (esim. bona)
3 liivatelehteä
Murenna keksit ja sekoita murut sulaan rasvaan. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja lisää
joukkoon tuorejuusto, sokeri ja v. sokeri sekä sulatettu valkosuklaa.
Liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita täytteeseen. Kaada
seos keksipohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi
tunniksi tai mieluiten yön yli. Valmista kiille vasta kun kakku on
hyytynyt! Laita liivatteet likoamaan hetkeksi kylmään veteen ja sulata
ne sitten tilkkaan vettä. Sekoita liivateseos persikkasoseeseen ja
kaada kiille varovasti kakun päälle. Anna hyytyä vielä muutama tunti.
Kommentit