1560489.jpg

Juhlittiin kavereitten kanssa viime viikolla koulun loppumista tältä keväältä ja tein silloin meille syötäväksi tälläistä. Oli namia.

Valkosuklaa-persikkajuustokakku

Pohja:

200g digestivekeksejä

100 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

1 purkki flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

100g valkosuklaata sulatettuna

6 liivatelehteä

Päälle:

2 purkkia persikkasosetta (esim. bona)

3 liivatelehteä

Murenna keksit ja sekoita murut sulaan rasvaan. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja v. sokeri sekä sulatettu valkosuklaa. Liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita täytteeseen. Kaada seos keksipohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön yli. Valmista kiille vasta kun kakku on hyytynyt! Laita liivatteet likoamaan hetkeksi kylmään veteen ja sulata ne sitten tilkkaan vettä. Sekoita liivateseos persikkasoseeseen ja kaada kiille varovasti kakun päälle. Anna hyytyä vielä muutama tunti.