Ankan chicken fingersit

Tarvitset:
Maustamatonta broilerin fileetä (mie käytin näitä: http://www.kariniemen.fi/tuotteet/tuote?id=kariniemen+kananpojan+kevyet+sis%C3%A4fileet%2C+maustamaton)
bulgarian jogurttia (tolle n.600g paketille 1 purkki)
loraus maitoa
vehnäjauhoja
2 kananmunaa
cornflakeseja murskattuna
mausteita maun mukaan (miula suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja santa marian chili explosion-maustesekoitusta
öljyä paistamiseen

Jos broiskut on kauheen isoina pihveinä, leikkaa niistä sopivan kokoisia fingersejä (nuo sisäfileet on paljon pienempiä, kun fileepihvit, joten en leikelly niitä). Heitä fileiden päälle jogurtti ja loraus maitoa ja anna marinoitua jokunen tunti tai yön yli (miula oli n. 5h marinoitumassa).

Laita vehnäjauhot, murskatut cornflakesit ja kananmunat omille syville lautasilleen (riko munien rakenne). Sekoita jauhoihin mausteet. Pyöräitä jogurtilla marinoidut broiskut kauttaaltaan ensin vehnäjauho-mausteseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi murskatuissa cornflakeseissa. Friteeraa tai paista leivitetyt broilerit öljyssä. Mie tein niin, että laitoin wokkipannun pohjlle n. 2cm öljyä, kuumensin öljyn ja friteerasin broiskuja molemmilta puolilta niin, että pinnasta tuli kauniin kullanruskea. Tän jälkeen nostin broiskut talouspaperin päälle ja annoin ylimääräisten rasvojen valua pois.

 

Lisäkkeenä valkosipulimajoneesia, lohkoperunoita ja hedelmiä & vihanneksia :)