500086.jpg

Meinasin aluksi tehdä suppilovahvero-kinkupiirakkaa, mutta päädyinkin tekemään munakasrullaa. Hyvää oli. Täytteenä oli mozzarellaraastetta sekä pippurituorejuustosta, suppilovahveroista ja kinkkukuutiosta tehty mössö, johon lisäsin tilkan ruokakermaa saadakseni siitä tasaisempaa. Täytteinähän voi tietysti käyttää juuri sitä, mitä itse haluaa ja juuri niin paljon kuin haluaa. Mie en tän täytteeseen mitannu mitään määriä, joten niitä en tähän laita.

Munakasrulla

5 munaa

3,5 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

haluamiasi täytteitä: jauhelihaa, kinkkua, kasviksia, sieniä, kalaa jne.

pinnalle juustoraastetta

Riko munien rakenne. Lisää joukkoon maito, suola ja vähän mustapippuria sekä siivilöi mukaan vehnäjauhot. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja annan taikinan turvota lämpenemisen ajan. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Kypsennä 20 min. Kumoa levy toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä päälle haluamasi täyte ja rullaa tiiviiksi rullaksi, kuten kääretorttu. Ripottele rullan pinnalle hieman juustoraastetta. Laita rulla uuniin siksi aikaa, kunnes pinnalla oleva juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.