lauantai, 17. maaliskuu 2007
Paahdettua perunamuusia ja porsaan ulkofileepihvi
Joku päivä Ruokalassa tehtiin paahdettua perunamuusia, joten päätinpä miekin sitä kokeilla. Oli kyllä tosi hyvää! Ohjetta en tutkinu mitenkään tarkkaan, tää on vähän sinneppäin.
Paahdettu perunamuusi
8 pienehkoä perunaa
1 valkosipuli
1,5 dl maitoa
25-50g voita
suolaa
Kuori ja puolita perunat ja laita ne uuniin 200 asteeseen noin tunniksi. Leikkaa valkosipulista hattu pois, pistä päälle nokare voita ja laita pottujen kanssa uuniin. Kun perunat ovat kypsiä, muussaa ne survimella tai sähkövatkaimella. Purista kuoresta valkosipulinkynnet joukkoon ja muussaa vielä vähän. Kuumenna maito ja voi ja lisää vähitellen muussattujen perunoiden sekaan, kunnes muussi on mielestäsi sopivaa. Mausta ripauksella suolaa.
Pihvit olivat valmiita marinoituja porsaan ulkofileepihvejä. Paistoin pihvit, lisäsin pannulle hieman vettä ja purkin Flora kevyt ja paksua. Annoin porista hetken ja maustoin mustapippurilla ja puolikkaalla kasvisliemikuutiolla.
Kommentit