tiistai, 17. huhtikuu 2007
Mozzarellatäytteiset possunlihapullat, rosmariiniperunat ja valkosipulikastike
Idean mozzarellatäytteisiin lihapulliin sain Aquasun:in blogista. Pyörittelin tavallisen lihapullamassan Pirkka mozzarellapallojen ympärille ja paistoin 225 asteessa n. 15 min. Käytin jauhelihana tällä kertaa porsaan jauhelihaa. Mozzarellapalloja meni 400 g jauhelihaan vajaa 1 paketti, loput pallerot pilkoin salaatin joukkoon. Lisänä tarjosin rosmariiniperunoita ja valkosipulikastiketta.
Rosmariiniperunat
8 perunaa ( 2-3 syöjää kohden.Meillä jäi kahdeksasta ihan reilusti yli, syöjiä oli kaksi)
2 tl rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Pese perunat huolellisesti ja siivuta ne n.½ cm paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut astiaan, kaada päälle oliiviöljy sekä mausteet ja sekoita huolella. Levitä potut uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa n. 30min.
Valkosipulikastike
5 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl margariinia
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
1 dl flora kevyt ruokaa 7%
valkopippuria
Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Älä ruskista. Kaada sekaan vesi ja flora ruoka sekä kasvisliemikuutio. Anna porista hetki. Purista joukkoon v. sipulin kynnet ja lisää pippuri. Anna hautua vielä hetki kannen alla.
Kommentit