Pääsiäisen kunniaksi päätettiin vähän herkutella. Alkuruoaksi tarjosin paneroitua fetajuustoa salaatin kera.

498564.jpg

Tee näin:

Leikkaa fetajuustosta n. ½ cm paksuisia viipaleita. Pyörittele viipaleet ensin korppujauhoissa, sitten kananmunassa ja vielä kerran korppujauhoissa. Paista pannulla tilkassa rasvaa niin kauan, että pinta saa vähän väriä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Itselläni lisäksi oli rucolaa, viinirypäleitä, kurkkua ja paprikaa. Pirskottelin päälle hieman oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria.

498566.jpg

Pääruokana oli täytettyä porsaan uunifilletä, hasselbackan perunoita, viherpippurikastiketta ja keitettyä parsakaalia. Miun filee oli tosi ohut, joten sen täyttäminen oli aika vaikeaa. Kannattaa siis valita paksumpi pötikkä, niin täyttäminen onnistuu helpommin. Välissä oli suppilovahveroita ja pippurituorejuustoa.

Hasselbackan perunat

2-3 perunaa ruokailijaa kohden

suolaa

korppujauhoja

voita

Kuori perunat ja tee niihin lähes pohjaan asti ulottuvia viiltoja. Laita ne voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle hieman suolaa ja korppujauhoja. Nosta kunkin perunan päälle nokare voita ja kypsennä pottuja 200 asteessa n. 50 min.

Viherpippurikastike

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

½ kasvisliemikuutio

2 tl kokonaisia viherpippureita

1 dl kermaa

2 dl vettä

(lihan paistolientä)

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Älä ruskista.  Lisää joukkoon vesi, kerma, liemikuutio ja viherpippurit (halutessasi myös paistoliemi). Anna porista hiljalleen muutaman minuutin.

Jälkkäriksi tarjolla oli pashajälkiruokaa. Oiken maistuva kokonaisuus.