616785.jpg

Leivoin meille ja lapsille, joita olimme hoitamassa, iltapalaksi muffinsseja. Koska toinen lapsista on allerginen kananmunalle, tein nämä munattomina. Ohje on Minun (käsityö)elämää- blogista. Näistä tuli aika hurjan värisiä, kun mustikat ehtivät sulaa jonkin verran ennen taikinaan lisäämistä. Maku oli kuitenkin oikeen hyvä. Ohje oli alunperin gluteeniton, maidoton, laktoositon ja munaton, mutta koska meillä ei ollut kiellettyjen listalla muuta kuin tuo kananmuna, tein nämä ihan tavalliseen maitoon ja vehnäjauhoihin..

Mustikkamuffinssit 12kpl (maidoton, munaton, gluteeniton, laktoositon)

2dl soijamaitoa (käytin tavallista rasvatonta)
1 1/2dl sokeria
1dl sulatettua laktoositonta margariinia
2 1/2dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (Käytin vehnäjauhoja. Taikina tuntui tällä jauhomäärällä tosi löysältä, joten laiton varmaan n. 1 dl enemmän)
1 1/2dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1-2dl mustikoita

Sekoita (soija)maito ja sokeri. Lisää sulatettu margariini sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää mustikat ja nostele taikina kevyesti sekaisin. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 min
.