596281.jpg

Tämä oli kyllä hyvää... Vartaat olivat saarioisen marinoituja naudan fileevartaita, mutta nuohan on kyllä tosi helppo tehdä itsekkin pujottelemalla fileepaloja tikkuun. Nämä sattuivat olemaan nyt puoleen hintaan, joten pakko oli ostaa. Paistoin vartaita paketin ohjeen mukaan uunissa, grillillä olisi varmaan tullut vielä parempia, mutta meillä ei sellaista ole.

Nuo perunat ei kyllä nyt ole ihan kermaperunoita, käytin nimittäin kerman tilalla floran kevyt & paksua. Hyviä tuli noinkin, mutta kermalla tietysti parempia.

Kermaperunat

8- 10 keskikokoista perunaa

2,5 dl kermaa (tai kevyttä kasvisrasvavalmistetta)

8-10 valkosipulinkynttä

suolaa, mustapippuria

Kuori ja viipaloi perunat sekä paloittele valkosipulinkynnet. Lado perunat kerroksittain uuninkestävään vuokaan niin, että jokaisen kerroksen väliin tulee valkosipulia, loraus kermaa sekä ripaukset suolaa ja pippuria. Laita päällimmäiseksi vielä kermaa ja mausteita. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Tämä ei nyt ruokaan liity mitenkään, mutta miusta tuli nyt sitten ylioppilas. Tuloksia en ole vielä saanut (maanantaina tulee) mutta Etelä-Saimaan nettisivuilta löytyy miun nimi uusien ylioppilaitten joukosta.