676375.jpg

Nam, nämä oli tosi hyviä. Tein näitä jo jokunen päivä sitten, mutta unohdin lisätä nämä tänne. Kastikkeena viherpippurikastike, jonka tein tällä kertaa 7% kasvisrasvamössöön. Viipaleperunat tein samalla tavalla kuin ennenkin, mutta nyt maustoin ne vain ripauksilla mustapippuria ja suolaa. Lisäksi myös porkkanaraastetta ananaksella.

Miula oli 700g jauhelihaa, josta osasta tein puikuloita ja osasta lihapullia. Laitan ohjeen kuitenkin 400 grammalle.

Jauhelihapuikulat (vajaa 20 puikulaista koosta riippuen)

400g jauhelihaa (itse käytin kevyt sika-nautaa)

½ pussia ranskalaita sipulikeittoa

½ dl korppujauhoja

1 dl vettä tai kermaa

1 muna

ripaukset suolaa, paprikajauhetta sekä musta- ja cayannepippuria

1 pala (100g) viola pikkusisko valkosipulituorejuustoa

(n. 100 g juustoraastetta. Tämä ei ole mitenkään välttämätön, mutta itse heitin jääkaapista pussinpohjat tähän, etteivät mene pilalle)

laita korppujauhot ja sipulikeitto hetkeksi veteen tai kermaan turpoamaan. Lisää joukkoon muna, jauheliha ja mausteet (+ juustoraaste) Sekoita tasaiseksi massaksi. Taputtele massata litteitä kakkusia, laita väliin nokare tuorejuustoa ja pyörittele puikuloiksi. Paista 225 asteessa n. 15 min.