739078.jpg

Pikkusisko halusi välttämättä juhliinsa suklaakakun, joten sellainenhan oli sitten tehtävä. Tämä oli hyvää, mutta tosi makeaa.


Suklaakakku

pohja:

260g voita

260g sokeria

6 munaa

300g jauhoja

3 tl leivinjahetta

1,5 rkl kaakaojauhetta

75g tummaa suklaata

täyte:

1 prk (2,5 dl) flora vispiä

150g maitosuklaata

päällinen:

1 ½ dl kuohukermaa

250 g suklaata

Pohja: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää hieman vatkatut munat yksitellen sekoittaen reippaasti jokaisen jälkeen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe mukaan ja sekoita varovaisesti. Sulata suklaa ja lisää se vielä taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisia n. 24 cm) Ja paista n. 40 min 175 asteisessa uunissa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen leikkaamista ja leikkaa se sitten kahteen tai kolmeen osaan.

Täyte: Sulata maitosuklaa ja vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sekoita. Laita täytetta kahteen tai yhteen väliin.

Päällys: Kuumenna kuohukermakerma kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaapalat on kokonaan sulaneet. Jähmetä suklaa-kermaseos jääkaapissa. Halutessasi voit vatkata jähmettyneet seoksen sähkövatkaimella ja pursottaa sen kakun päällä.

Tein kakun lauantaina ja sunnuntaina se oli tarjolla. Silloinkin kakku oli hyvää, mutta ehdottomasti parasta se oli vasta maanantaina kun maut olivat tasaantuneet.