sunnuntai, 15. heinäkuu 2007
Suklaakakku
Pikkusisko halusi välttämättä juhliinsa suklaakakun, joten sellainenhan oli sitten tehtävä. Tämä oli hyvää, mutta tosi makeaa.
Suklaakakku
pohja:
260g voita
260g sokeria
6 munaa
300g jauhoja
3 tl leivinjahetta
1,5 rkl kaakaojauhetta
75g tummaa suklaata
täyte:
1 prk (2,5 dl) flora vispiä
150g maitosuklaata
päällinen:
1 ½ dl kuohukermaa
250 g suklaata
Pohja: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää hieman vatkatut munat yksitellen sekoittaen reippaasti jokaisen jälkeen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe mukaan ja sekoita varovaisesti. Sulata suklaa ja lisää se vielä taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisia n. 24 cm) Ja paista n. 40 min 175 asteisessa uunissa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen leikkaamista ja leikkaa se sitten kahteen tai kolmeen osaan.
Täyte: Sulata maitosuklaa ja vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sekoita. Laita täytetta kahteen tai yhteen väliin.
Päällys: Kuumenna kuohukermakerma kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaapalat on kokonaan sulaneet. Jähmetä suklaa-kermaseos jääkaapissa. Halutessasi voit vatkata jähmettyneet seoksen sähkövatkaimella ja pursottaa sen kakun päällä.
Tein kakun lauantaina ja sunnuntaina se oli tarjolla. Silloinkin kakku oli hyvää, mutta ehdottomasti parasta se oli vasta maanantaina kun maut olivat tasaantuneet.
Kommentit