805903.jpg

Eilen teki hormusesti mieli pizzaa. Päätin pitkästä aikaa tehdä pizzapohjankin itse. edellisessä kämpässä uuni oli niin huono, että itsetehty pizzapohja meni aina pieleen. Tässä nykyisessä kämpässä on ihan uusi uuni ja silla pizza onnistuikin hyvin. Täytteenä itsetehtyä tomaattikastiketta, kinkkusuikaleita, ananasta, mozzarellasiivuja, juustoraastetta sekä mausteita. Hyvää oli.

Pohjan ohjeen olen alunperin löytänyt muistaakseni myllyn parhaan sivuilta, vähän oon sitä muutellu. Tein taikinan kaksinkertaisena jolloin siitä tuli kaksi isoa pizzaa.

Pizzapohja (1 iso tai 2 pienenpää pizzaa)

2 dl vettä

15g hiivaa

ripaus suolaa

n. 4 dl vehnäjauhoja

2 rkl oliiviöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy sekä jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli tai taputtele (itse en tykkää pizzanteossa kaulinta käyttää, vaan taputtelen taikinan ohkaiseksi) taikinasta yksi iso tai useampi pieni pizza. Anna  pohjan kohota vielä vähän aikaa, lisää sitten täytteet ja paista 250 asteessa n. 12 min.

Tässä kuva pizzasta ennen uuniin menoa:

805922.jpg