817856.jpg

Isä, pikkusiskot ja isän naisystävä lapsineen tulivat meille viettämään lasten viimistä lomaviikonloppua. Tein perjantai-iltapalaksi kinkkupiirakkaa. Pohjan ohje löytyi Makunautintoja Mimmin keittiöstä-blogista. Pohja oli muuten ihan hyvä, mutta ehkä vähän liian kuiva miun makuun.

Tein tämän 1½ keraisena, jolloin määrä oli miusta juuri sopiva pellille.

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

150 g margariinia tai voita

1 tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

Nypi jauhot, leivinjauhe ja rasva tasaiseksi. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Taputtele pellille.

Täytteenä oli reilusti (600g) kinkkusuikaleita sekä toisella puoliskolla myös ananaspaloja (kaikki syöjät eivät tykänneet ananaksesta, joten laiton sitä vain puolikkaaseen) Päälle kaadoin n. 4dl floran kevyt 7% ruokaa, johon olin sekoittanut 3 kananmunaa sekä ripauksen mustapippuria. Lisäksi ripottelin pinnalle vielä mozzarellaraastetta.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa.