tiistai, 7. elokuu 2007
Suklaa-aprikoosineliöt
Miula oli nimpparit tossa heinäkuun lopulla ja mieli teki leipoa jotain. Tämä ohje löytyi Maittavat suklaaherkut- kirjasta
Suklaa-aprikoosineliöt (kahdelletoista)
125g voita
175g valkoista suklaata pilkottuna
4 munaa
125g sokeria
200g jauhoja siivilöitynä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g kuivattuja aprikooseja pilkottuna
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Hämmennä seosta jatkuvasti puuhaarukalla, kunnes seos on juoksevaa ja kiiltävää. anna vähän jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri voi-suklaa-seokseen. Lisää jauhot, leivinjauhe ja pilkotut aprikoosit. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun, halkaisijaltaan 20 cm vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa 25-30 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Kommentit