830292.jpg

Pizzakastike kokeilun jälkeen päätin tehdä tuoreista tomaateista jauhelihakastiketta. Työläämpäähän tämä on kuin purkkimurskan käyttö, mutta maku oli kyllä hyvä.

Tämä ruoka oli sellainen, että se syntyi ihan suunnittelematta, lisäilin vaan kaikkea kummemmin ajattelematta. Tein näin:

Pilkoin 9 kaltattua (pienehköä) tomaattia pieniksi kuutioiksi ja laitoin kattilaan. Kaadoin mukaan 2 dl vettä ja annoin porista miedolla lämmöllä jonkin aikaa. Lisäsin joukkoon n. 3 rkl tomaattipuréta, turauksen ketsuppia sekä puolikkaan kasvisliemikuution. Heitin vielä sekään ripaukset aromisuolaa, mustapippuria, oreganoa sekä basilikaa ja annoin pulputella miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Hienonsin 1 sipulin ja 2 valkosipulinkynttä ja paistoin ne pannulla jauhelihan kanssa (n. 400g) jonka maustoin pienellä ripauksella mustapippuria ja suolaa. Laitoin jauhelihan tomaattimössöön ja annoin porista välillä sekoitellen n. 20 min, olisi voinut kyllä olla kauemminkin jos vain aikaa olisi ollut. Tarjosin kastikkeen mustan pastan kanssa ja päälle heitin (liikaa) juustoraastetta. Buen provecho (tai jotain sinne päin... En osaa enää espanjaa kun en oo lukenu sitä yli puoleen vuoteen...)

Jauhelihan voi tietysti jättää pois jolloin tämä sopii kasvissyöjällekkin.