sunnuntai, 23. syyskuu 2007
Omena-kaurapaistos
Tätä on pakko tehdä vähintään kerran syksyssä. Itse tarjosin paistoksen tälläkertaa vaniljajäätelön kanssa, mutta vaniljakastike käy myös loistavasti tämän kaveriksi.
Omena-kaurapaistos
3 isohkoa omenaa (4, jos käytät pieniä. Kotimaiset ovat parhaita, mutta oikein hyvää tästä tulee ulkolaisillakin)
3 dl kaurahiutaleita
100g voita tai margariinia
½ dl sokeria
n. 1tl kanelia
Lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Kuori ja viipaloi omenat. Asettele ne tasaiseksi kerrokseksi voidellun (itse unohdin voidella, eikä haitannut mitään) uunivuoan pohjalle. Ripottele omenaviipaleiden päälle kaneli. Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Lusikoi seos tasaisesti omenaviipaleiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 min.
Kommentit