tiistai, 2. lokakuu 2007
Kinkku-juusto- ja juustoteeleivät
Kinkku-juustoleivästä innostuneena päätin kokeilla, miten nuo toimivat teeleipätaikinassa. Hyviä olivat! Päälle riitti sipaisu margariinia. En mitannut kinkun ja juuston määrää vaan laitoin sen mukaan mikä miusta näyttyi hyvältä. Tässä kuitenkin perus teeleipätaikinan ohje. Tein kaksi satsia, joista toiseen lisäsin kinkkua ja juustoa ja toiseen pelkkää juustoa.
Teeleivät ( 3 isoa tai 6 pientä teeleipää)
4 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl maitoa
2 rkl öljyä
halutessa kinkkua (suikaleina tai kuutioina) tai juustoraastetta tai molempia
Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon maito ja öljy sekä halutessasi kinkku ja juusto. Sekoita tasaiseksi. Taputtele jauhetutuilla käsillä pellille kolme tai kuusi pyöreää leipää. Jaa leivät taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 min.
Kommentit