1005189.jpg

Löysin tämän piirakan ohjeen täältä.Alkuperäisessä ohjeessa oli kuitenkin tavallinen kääretorttupohja, joten tein sen munattomana. Ohjeen munattomaan pohjaan löysin Ullan unelmasta.

Alkuperaisessä täytteessä oli vain omenaa ja ananasta, mutta miusta se oli niin mitäänsanomattoman makuista, joten lisäsin vähän persikkaa. Oiken hyvää oli piirakka heti syötynä, mutta vielä parempaa seuraavana päivänä kun oli saanut vähän tekeytyä.

Kinuskipiirakka

4 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria
 
2 tl vaniljasokeria

2,5 tl leivinjauhetta

1½ dl juoksevaa margariinia

1½ dl säilykehedelmien lientä
 
Väliin:

1 prk ananasmurskaa ( säilyke á 227/ 145 g)

1 omena

3 säilykepersikan puolikasta

1 dl GoGreen Vispiä

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

3 dl GoGreen Vispiä

2 1/2 dl fariinisokeria

1 rkl maidotonta margariinia

Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne margariini-hedelmäliemi-seokseen. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 15-20 minuuttia n. 200 asteisessa uunissa.

Täyte: Valuta ananasmurskasta mehu, kuori ja raasta omenat ja mössaa persikat. Vatkaa vispi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon omenaraaste, persikkamössö ja ananasmurska.

Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Kostuta levyt ananasmehulla. Levitä täyte pohjalevylle. Nosta toinen levy kanneksi paistopuoli ylöspäin. Anna tortun olla kylmässä kinuskin keittämisen ajan.

Kuorrutus:
Mittaa GoGreen Vispi ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Lisää margariini. Levitä kinuski torttulevyn päälle. Kun kuorrutus on jäähtynyt, leikkaa annospaloiksi. Itse ripottelin pinnalle vielä hieman mantelirouhetta.