1061418.jpg

Olimme isänpäivänä isäni kotona kaakkois-Suomessa. Siellä tein ruokaa yhteensä kymmenelle henkilölle. Hyvää oli ja ruokakin riitti. Aluksi tarjosin salaattia ja patonkia, joiden lisänä pippurituorejuustoa. Salaateissa oli lehtisalaattia, rucolaa, kurkkua, tomaattia ja mozzarellaa.  Salaattien teossa auttoi 11-vuotias pikkusiskoni.
1061419.jpg

Pääruokana oli tinjamilla maustettuja lohkoperunoita, porsaan ulkofiletta viherpippurikastikkeessa sekä paistettua paprikaa ja sipulia. Possun ulkofileen paistoin ensin pannulla, jonka jälkeen siirsin lihat syrjään ja heitin pannulle nokareen voita ja ruokalusikallisen jauhoja. Mukaan n. 3 dl. vettä, 4 dl ruokakermaa, kasvisliemikuution sekä mausteita (viherpippuri, valkopippuri..) Laitoin lihat kastikkeeseen ja annon hautua rauhassa. Paprikat ja sipulit paistoin nopeasti pannulla tilkassa rasvaa ja maustoin mustapippurilla ja suolalla.

Lisäksi tein isosiskolleni, joka on kasvissyöjä, kastikkeen soijasuikaleissa. Tästä unohdin valitettavasti ottaa kuvan. Keitin soijasuikaleet paketin ohjeen mukaan edellisenä iltana ja laitoin yöksi marinoitumaan. Marinadissa oli balsamiviinietikkaa, oliiviöljyä, sipulia, mustapippuria ja suolaa. Seuraavana päivänä paistoin suikaleet rasvassa ja maustoin niitä hieman lisää mm. mustapippurilla ja suolalla. Heitin pannulle suikaleiden sekaan nokareen voita ja vähän vehnäjauhoja, pyörittelin hetken ja lisäsin sitten joukkoon pari desiä vettä ja 2 dl ruokakermaa. Sekaan vielä kasvisliemikuuti ja viherpippureita ja annoin hautua kannen alla. Hyvää oli. Sisko kysyi parikin kertaa, ettei ruoassa varmasti ollut lihaa.