keskiviikko, 14. marraskuu 2007
Sitruunatorttu
Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta Suolaiset ja makeat piirakat, mutta oon kyllä vähän tätä muokkaillu...
Sitruunatorttu
pohja:
175g vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
75g hieman pehmennyttä voita
2 munankeltuaista
1 rkl kylmää vettä
40g sokeria
täyte:
4 munaa
50g soketia
1,5 dl kuohukermaa
3 sitruunan mehu ja raastettu kuori
päälle:
1,5 dl kuohukermaa
130g valkoista suklaata
sitruunan kuorta koristeluun
Pohja: Siivilöi jauhot ja suola kasaksi työtasolle ja paina jauhoihin kuoppa. Lisää kuoppaan voi, munankeltuaiset, vesi ja sokeri. Sekoita ainekset karkeaksi seokseksi. Nypi jauhot seoksen joukkoon kunnes taikinasta tulee sileää. Taputtele taikina piirakkavuokaan ja anna levätä viileässä n. 30 minuuttia.Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Täyte: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 150 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Päälle: Sulata suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sula suklaa kermavaahtoon ja levitä vaahto tortun päälle. Koristele raastetulla sitruunankuorella.
Kommentit