Annoin tänäkin jouluna myös joitain syötäviä lahjoja:

1161231.jpg

Tälläiset leivät saivat molemmat mummoni sekä miehen vanhemmat. En muista, mistä olen ohjeen löytänyt. Jostain blogista tämä kuitenkin on. Jos joku tunnistaa ohjeen omakseen niin ilmoittautukoon vaan.

Pähkinäleipä

5 dl vettä

50g hiivaa

½ rkl suolaa

2 dl hasselpähkinärouhetta

10 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

100 g margariinia

pinnalle:

hasselpähkinärouhetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, pähkinärouhe, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Sulata margariini ja alusta taikinan joukkoon. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota.

Vaivaa taikina hyvin ja leivo siitä kaksi leipää. Kohota liinan alla. Pistele leivät, voitele maidolla ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Paista + 200 asteessa 20-30 min.


1161233.jpg

Tälläisiä valkosipuleita saivat siskoni, kaverini, tätini sekä äitin miesystävä sekä isän naisystävä. Ohje löytyi täältä.

Hunajamarinoidut valkosipulinkynnet

500g valkosipulinkynsiä

1 ½ dl vettä

1 ½ dl etikkaa

1 rkl suolaa

1 dl hunajaa

1 dl oliiviöljyä

½ sitruunan mehu

3 tl rosepippuria 

Mittaa kattilaan vesi, etikka ja suola. Keitä kuoritut valkosipulit liemessä viisi minuuttia, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Jaa valkosipulit purkkeihin ja kaada päälle liemi. Anna marinoitua jääkaapissa muutama päivä.

1161236.jpg

Nämä menivät siskoni joulukoriin. Ohje Kattimatikaisen blogista.

Vaaleat piparkakut

250 g margariinia

2 dl sokeria

1 dl kermaa

2 1/2 dl perunajauhoja

5 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinajuhetta

1 1/2 rkl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa

Vaahdota margariini ja sokeri.Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman kanssa taikinaan.Anna taikinan kovettua jääkaapissa.Kauli taikina ja ota siitä piparimuoteilla kuvioita.Koristele koristerakeilla,pähkinärouheella tms.Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia

1161237.jpg

Nämä menivät miehen veljelle ja hänen tyttöystävälleen. Ohje maittavat suklaaherkut-kirjasta

Valkosuklaatryffelit 20 kpl

25g suolatonta voita

½ dl kuohukermaa

225g valkosuklaata

Koristeluun:

100g valkosuklaata

Vuoraa matalareunainen vuoka leivinpaperilla. Kiehauta voi ja kerma kasarissa jatkuvasti sekoittaen. Keitä n. minuutin ajan ja nosta liedeltä. murra suklaa paloiksi ja lisää kasariin. Sulata koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja nosta kahdeksi tunniksi jääkaappiin.
Murra seoksesta pieniä paloja ja pyörittele ne palloiksi. Nosta vielä ½ tunniksi jääkaappiin.

koristelu: Sulata valkosuklaa. Kasta pallot siihen ja valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Laita tryffelit leivinpaperille ja vedä niihin kuvioita haarukalla. Anna kovettua.

1161242.jpg

Siskolleni ja hänen poikaystävälleen annoin lahjaksi tälläisen korin. Korista löytyy minttukrokanttisuklaata, pastakirja- ja mitta, tricolorispagettia, erikoiskahvia, marinoituja valkosipulinkynsiä, vaaleita piparkakkuja, siideriä ja chilipähkinöitä.