1218986.jpg

Marinoitu marja-hedelmäsalaatti

1 ½ banaania  
1 appelsiini tai veriappelsiini
100g mustikoita 
200g vadelmia

marinadi:

1 dl vettä
½ dl ruokokidesokeria
½ tl inkivääriä
1 limetin mehu ja raastettu kuori

Kuori sekä kuutioi appelsiini (voit halutessasi myös poistaa siitä kalvot) ja viipaloi banaanit. Sekoita banaanit, appelsiini, mustikat ja vadelmat kulhossa.

Marinadi: Laita vesi, sokeri ja inkivääri kattilaan ja kuumenna noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen liemeen limetin kuori ja mehu. Kaada seos marjojen ja hedelmien päälle ja anna marinoitua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tuorejuustomousse

1 prk flora vispiä

1 munan valkuainen

100g maustamatonta tuorejuustoa

½-1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon tuorejuustp. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ( puhtaassa kulhossa ja puhtailla vatkaimilla) ja nostele se varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon. Anna makujen tasoittua jääkaapissa ennen tarjoamista.