perjantai, 18. tammikuu 2008
Marinoitua marja-hedelmäsalaattia ja tuorejuustomoussea
Marinoitu marja-hedelmäsalaatti
1 ½ banaania
1 appelsiini tai veriappelsiini
100g mustikoita
200g vadelmia
marinadi:
1 dl vettä
½ dl ruokokidesokeria
½ tl inkivääriä
1 limetin mehu ja raastettu kuori
Kuori sekä kuutioi appelsiini (voit halutessasi myös poistaa siitä kalvot) ja viipaloi banaanit. Sekoita banaanit, appelsiini, mustikat ja vadelmat kulhossa.
Marinadi: Laita vesi, sokeri ja inkivääri kattilaan ja kuumenna noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen liemeen limetin kuori ja mehu. Kaada seos marjojen ja hedelmien päälle ja anna marinoitua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tuorejuustomousse
1 prk flora vispiä
1 munan valkuainen
100g maustamatonta tuorejuustoa
½-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon tuorejuustp. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ( puhtaassa kulhossa ja puhtailla vatkaimilla) ja nostele se varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon. Anna makujen tasoittua jääkaapissa ennen tarjoamista.
Kommentit