1310407.jpg

Itse tein tätä vain puolikkaan annoksen, joten tortillasta tuli vähän ohuempi.

Espanjalainen tortilla (8-10 viipaletta)

1 ½ dl oliiviöljyä

600g kuorittuja, ohueksi viipaloituja perunoita

1 iso, ohueksi viipaloitu sipulo

6 isoa munaa

suolaa ja pippria

tuoretta silopersiljaa koristeluun (en käyttänyt)

Kuumenna korkealla lämmöllä halkaisijaltaan n. 25 cm teflonpannu. Lisää oliiviöljy ja kuumenna. Vähennä lämpöä, lisää perunat sekä sipuli ja kupsennä15-20 min tai kunnes perunat ovat pehmentyneet. Vatkaa munat suutessa kulhessa ja lisää reilusti suolaa ja pippuria. Ota öljy talteen valuttamalla perunat ja sipuli siivilän läpi kuumuutta kestävään astiaan. Sekoita kasvikset varovasti muniin ja anna tekeytyä 10 min.

Laita pannule 4 ruokalusikallista säästämääsi öljyä ja kuumenna pannu uudelleen keskilämmöllä. Lisää munaseos ja tasoita pinta painamaalla perunat ja sipulit tasaiseksi kerrokseksi. Kuumenna 5 min pannua välillä ravistellen, kunnes tortillan pohja on hyytynyt. Irrota tortilla lastalla pannusta ja kumea se isolle lautaselle. Lisää pannulle 1 rkl säästämääsi öljyä ja levitä se ympäriinsä. Liu'uta tortilla varovasti takaisin pannulle kypsennetty puoli ylöspäin. Kypsennä 3 min tai kunnes munat ovat hyytyneet ja tortillan pohja on kullanruskea. Ota pannu pois liedeltä ja liu'uta tortilla lautaselle. Anna tekeytyä ainakin 5 minuuttia ennen leikkaamista. Koristele persiljalla ja tarjoa.