torstai, 7. helmikuu 2008
Runebergintortut
Tämä ohje on yläasteen kotitalouden kirjastani. Myö ollaan tykätty näistä kovasti.
Runebergintoirtut
100g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 dl korppujauhoja
1 dl jauhettuja manteleita
½ dl kermaa
Koristeluun:
kiinteää vadelmahilloa
½ dl tomusokeria
1 tl vettä
Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää vaahdon joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää joukkoon myös kerma. Jaa taikina paperisiin annosvuokiin (tai muffinnivuokaan) ja paista kullanruskeiksi n. 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Koristele jäähtyneet tortut sokerivesikuorrutteella ja vadelmahillolla.
Kommentit