1329525.jpg

Tätini kävi tänään meillä kylässä, joten sain hyvän syyn leipoa. Tämä juustokakku on hyvin yksinkertainen ja pelkästään hieman mauton, mutta esim. kinuskikastikkeen kanssa tarjottuna tämä on tosi hyvää. Itse tarjosin tämän kanssa kinuskikastiketta ja mansikka-banaanikastiketta, johon käytin jäisiä mansikoita, banaanin, ripauksen sokeria ja pienen lorauksen vettä.Kuvassa kakkupala kinuskikastikkeen kanssa.

Vaniljajuustokakku

Pohja:

150g digestivekeksejä

50 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

1 purkki flora vispiä

200g vaniljatuorejuustoa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

Murenna keksit ja sekoita murut sulaan rasvaan. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri  ja v. sokeri. Liota liivatteet tilkaan kiehuvaa vettä ja sekoita täytteeseen. Kaada seos keksipohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön yli. Tarjoa esim. kinuski tai marjakastikkeen kanssa.