keskiviikko, 27. helmikuu 2008
Vaniljajuustokakku
Tätini kävi tänään meillä kylässä, joten sain hyvän syyn leipoa. Tämä juustokakku on hyvin yksinkertainen ja pelkästään hieman mauton, mutta esim. kinuskikastikkeen kanssa tarjottuna tämä on tosi hyvää. Itse tarjosin tämän kanssa kinuskikastiketta ja mansikka-banaanikastiketta, johon käytin jäisiä mansikoita, banaanin, ripauksen sokeria ja pienen lorauksen vettä.Kuvassa kakkupala kinuskikastikkeen kanssa.
Vaniljajuustokakku
Pohja:
150g digestivekeksejä
50 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
1 purkki flora vispiä
200g vaniljatuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
Murenna keksit ja sekoita murut sulaan rasvaan. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja v. sokeri. Liota liivatteet tilkaan kiehuvaa vettä ja sekoita täytteeseen. Kaada seos keksipohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön yli. Tarjoa esim. kinuski tai marjakastikkeen kanssa.
Kommentit