lauantai, 22. maaliskuu 2008
Pienet suklaaleivät
Ohje löytyy maittavat suklaaherkut kirjasta. Laitoin näihin vähän enemmän suklaata ja sokeria, koska taikina oli miusta aika mauton. Välissä vadelmahilloa ja kermavaahtoa, nam.
Pienet suklaaleivät (9 kpl)
225g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
69g voita
1 rkl hienoasokeria (laitoin jonkin verran enemmän)
50g suklaata (taisin laittaa vähän vajaa 100g) rakeina tai rouhittuna
1 ½dl maitoa
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja lisää ne jauhoihin. Nypi taikina nokareiseksi. Lisää sekaan suklaa ja sokeri. Kaada taikinan sekaan niin paljon maitoa, että saat pemeän taikinan. Kauli taikina kevyesti jauhoteutlla työtasolla n. 10x15cm kokoiseksi ja noin 2½cm paksuiseksi suorakulmioksi ja paloittele se yhdeksään neliöön. Sivele pintaan hieman maitoa ja paista 220 asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia.
Kommentit