Maukas ja täyteläinen versio sipulikeitosta.

Tarvitset:

2 isoa sipulia
3 pientä punasipulia (tai yksi isompi, käytin noita minikokoisia)
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl valkoviiniä (jouduin käyttämään alkoholitonta, sillä sunnuntaina alkot on kiinni)
1 knorrin fond du chef kasvisliemivalmiste (voidaan korvata kasvisfondilla tai kasvisliemikuutiolla. Testasin tuota ekan kerran ja antoi miusta aika kivasti makua :) )
1 dl kuohukermaa
maustamiseen timjamia, suolaa ja valkopippuria

Kuorrutus:

vaaleaa leipää (esim. ranskanleipä)
mustaleima emmental tai gruyere- juustoa

Paloittele kuoritut sipulit ja punasipulit renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita hetki niin, että niistä tulee hieman läpikuultavia. Ripottele sekaan vehnäjauhot ja lisää vesi, valkoviini, mausteet ja fond du chef- kasvisliemi. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Kun sipulit ovat pehmeitä, soseuta keitto sauvasekoittimella. Itse en tehnyt sopasta ihan sileää, koska miehen kanssa tykkäämme, että keitossa on vähän sattumia :) Laita kattila takaisin liedelle, lisää kerma ja anna kiehahtaa.

Annostele keitto tarjoiluastioihin ja lisää päälle vaaleaa leipää kuutioina sekä juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa grillivastuksella hetki niin, että juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.