Tämä keitto sopii niin alkuruoaksi kuin lounaaksikin :)


Tomaattikeitto

6 tomaattia (keskikokosia)
1 punasipuli
reilusti tuoretta basilikaa (laiton tähän vähän vajaan puskan)
½ dl tomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä
kasvisliemikuutio
1,5 dl vettä
mustapippuria myllystä
(½dl kermaa)

Kalttaa tomaatit ja kuutioi ne. Hienonna punasipuli ja basilika. Kuumenna kattilan pohjalla oliiviöljy ja freesaa tomaatit, sipuli ja basilika siinä. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja mustapippuria maun mukaan. Jäähdytä keitto ja soseuta se sauvasekoittimella.

Keiton voi tarjota kylmänä tai lämpimänä. Jos tarjoat keiton kuumana, kiehauta se soseuttamisen jälkeen. Tällöin voit myös halutessasi lisätä joukkoon hieman kermaa, joka pehmentää makua.