1 paketti (170g) pekonia

kolme tuoretta tomaattia

1 dl tomaattimurskaa

1 dl kuohukermaa

1dl ranskankermaa

n. ½ nippu basilikaa

½ kasvisliemikuutio

mausteita maun mukaan

 

Aloita kalttaamalla tomaatit. Tee ristiviillot tomaatin sileälle puolelle (siis sille, jossa ei ole kantaa). Kasta tomaatti kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatti kylmässä vedessä ja kuori. Poista tomaateista siemenet ja polko kuutioiksi.

Pilko pekonit ja paista ne paistinpannulla rapeiksi. Lisää pannulle tomaatit, tomaattimurska ja kermat. Mausta tuoreella, silputulla basilikalla, kasvisliemikuutiolla ja haluamillasi mausteilla (itse käytin mustapippuria ja chili explosion.-mausteseosta). Anna kiehahtaa.

Tarjoa haluamasi pastan ja grana padano- tai parmiggiano reggiano- juuston kanssa.