Tämäkin ruoka on siis tehty "mitä-kaapista-löytyy"- periaatteella. Tuli tosi hyvää, vaikka risoton valmistaminen onkin hiukan työlästä :)

Broilereihin tarvitset vaan broilerin fileetä (itse käytin näitä jos käytät fileepihvejä tjms., leikkaa ne pienemmiksi) ja pekonia. Kääri pekoniviipale fileen ympärille, paista pannulla pinta ja kypsennä loppuun uunissa.


Suppilovahverorisotto (4 annosta)

4 dl arborio-riisiä

1/2 dl oliiviöljyä

nokare voita

1 pieni sipuli

1 l kana- tai kasvislientä (keitin liemikuutiosta)

2 dl kuivaa valkoviiniä

n. 1dl grana padanoa raastettuna

kourallinen kuivattuja suppilovahveroja

suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun: grana padano- lastuja

 

Liota suppilovahveroita hetki vedessä ja siivilöi sitten ylimääräinen neste pois. Laita kattilaan oliiviöljy ja nokare voi. Kuumenna miedolla lämmöllä niin, että voi sulaa. Kuullota pieneksi silputtu sipuli pehmeäksi (ÄLÄ ruskista!)  Lisää riisi kattilaan ja sekoita. Anna rasvan imeytyä riisiin hetken aikaa. Lisää sitten kattilaan valkoviini, sekoita ja anna viinin haihtua. Lisää kattilaan kanalientä pikkuhiljaa niin, ettei neste pääse kokonaan haihtumaan. Muista sekoittaa koko ajan. Kun lähes kaikki neste on lisätty, laita kattilaan suppilovahverot ja raastettu grana padano. Mausta maun mukaan.  Tarjoile risotto broilereiden kanssa ja koristele annos rucolalla ja grana padano- lastuilla.